onsdag 23 februari 2011

Eskil Erlandsson (C) är nöjd.


Efter Göteborgs Posten´s granskning av minkfarmar avsvär sig ansvarige ministern ansvaret för djuren. Och trots omfattande brister i det svenska djurskyddet är Eskil Erlandsson (C) nöjd.

Relaterat

STOPPADE REFORM 2006

Våren 2006 föreslog den socialdemokratiska regeringen en ändring av djurskyddslagen som skulle ge minkar i fångenskap möjlighet att röra sig, klättra, utöva sitt jaktbeteende och periodvis vara ensamma.
Det förslaget skulle i praktiken tvinga minkfarmarna att slå igen på samma sätt som rävfarmarna tidigare. Men efter valsegern 2006 skrotade Eskil Erlandsson förslaget.
”Alliansregeringen har räddat minknäringen”, skrev Centerpartiet i ett pressmeddelande. ”Det är glädjande att vi nu kan ge Sveriges pälsdjurs­uppfödare arbetsro och framtidstro.”


Sedan man sett hur våra minkar och även andra djur har det i verkligheten undrar man hur det är ställt med en av våra ministrar .

Jag kan faktiskt förstå dessa aktivister som i sin förtvivlan släpper ut minkarna. Frågan är bara vad vi skall göra! Jag föreslår att vi förbjuder all pälsindustri i landet och det omgående!

                                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar